easy tjauw min

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2010

Dit is een snel en makkelijk tjauw min recept, de smaak is er echter niet minder om.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram fijngesneden kipfilet.
1 pak eiermie
1 paksoi
1 bos lente-ui
4 tenen knoflook
1 grote ui
1 rode paprika
1 stronk broccoli in roosjes, beetgaar.
200 gram tauge, de fijne variant.
1 flesje sesamolie
3 eetlepels oestersaus (lee kum kee)
5 eetlepels hoi sin sauce ( lee kum kee)
3 eetlepels plumsauce- pruimensaus (lee kum kee)
2 lepels char siu poeder
aromat
ve-tsin
witte peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De gesneden kipfilet alvast marineren met sausjes en de char siu poeder.
De groenten wassen en in fijne stukjes snijden.
De mie voorkoken en afgieten.

Bereidingswijze

Wok op hoog vuur de kipfilet in 3 lepels zonnebloemolie gaar. Haal ze uit de pan en leg het apart.

Verhit nu 2 lepels zonnebloemolie in een wok en voeg de groenten toe en de fijngesneden knoflook. Doe de mie erbij en laat het op hoog vuur onder constant roeren gaar worden. Voeg de kip weer toe, en doe als laatste een flinke scheut sesamolie door het gerecht. Even op smaak brengen met de ve-tsin en misschien eventueel een lepeltje suiker.

Serveertip

Serveertip, hmmm, stokjes?
Je hoeft hier niets extras bij te serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten