1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met asperges

Risotto met asperges

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2010

Ingrediënten 4 personen


350 gram risotto
2 sjalotjes of rode ui
1 teentje knoflook
750 gram asperges
scheut olijfolie mild
2,5 dl tuinkruiden bouillon
5 dl kookvocht van de asperges
verse peper, zout en nootmuskaat
50 gram pecorino kaas


Verder heb je nodig


Hapjespan
aspergeschiller
kookpan
waterkoker

Risotto met asperges
Risotto met asperges

Een romig gerecht, die met de verse asperges weer een variatie biedt naast de asperge pastas en hollandse variant. Eet smakelijk. Oh ja: dit gerecht bevat minder dan 500 kcal per portie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een hapjespan 2 el. olijfolie, voeg de gesnipperde sjalot of uit en fruit dit glazig (niet langer want dat maakt de smaak bitter), doe de risotto in de pan en voeg evt. nog een laatste el. olijfolie toe. Voeg de helft van het kookvocht van de asperges toe en laat deels inkoken, voeg dan de bouillon toe en na het inkoken het laatste kookvocht. Na zon 20 min koken kun je de asperges erbij doen. Voeg als laatste de pecorino toe. Breng op smaak met nootmuskaat en vers gemalen peper.

Serveertip

Heerlijk met een Riesling of Pinot Blanc.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_u


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top