Brownie cake gevuld met mascarpone en jam.
- Engels, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 28-08-2010
Ik kwam op dit idee door een recept wat ik ooit ergens gelezen heb op internet (wist niet meer waar dus wist ook geen maten, gewichten "hoe en wat" enz ik herinnerde mij wel dat er mascarpone in zat) Enfin, ik experimenteerde dus met " een eigen idee van het recept" en... er ging van alles mis. Ik had niet de geschikte bakvorm, De vorm was rond aan de onderkant die ook nog een schuin uitliep. Vergat het mascarpone mengsel op de jam te doen. Heb het hersteld maar de volgende keer zal ik deze fout niet meer maken. Ik heb twee verschillende soorten jam gebruikt eigenlijk om te proberen welke het lekkerste smaakte. Zowel de aardbeien en de abrikozen helft smaakten heerlijk.
Ingrediënten
- 90 gr ongezouten roomboter
- 180 gr pure chocola (gehalte ong. 78%)
- 5 grote eieren
- 200 gr suiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract (of zoals je wilt vanille essence)
- 175 gr cakemeel.
- 1 tl zout
- 1 bakje mascarpone (250 gr)
- Jam (ik heb abrikozen en aardbeien genomen en van ieder een halve pot gebruikt)
- Je kan natuurlijk ook één soort jam gebruiken.
- 35 g poedersuiker
Benodigdheden
- Bakvorm van ± 21 x 27 cm cm. Bakpapier- Pan, Drie kommen. Mixer, Twee spatels..
- Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Voorbereiding
- Oven voorverwarmen op 175°C
- Zet alles van de voren klaar.
- Vul een pan met een laagje water, plaats een kom erop maar zorg dat de bodem van de kom niet met het water in aanraking komt.
- Breek de pure chocola in stukken en doe die samen met de boter in de kom en onder af en toe roeren boven zacht kokend water alles laten smelten.
- Als dat gesmolten is zet je het opzij om even af te laten koelen.
- Zeef het cakemeel.
- Smeer de vorm in met boter of olie en bekleed het bakblik met bakpapier.
Bereidingswijze
- Voeg als de chocola/boter voldoende is afgekoeld het vanille extract, suiker en vier eieren toe.
- Sla met de mixer tot het luchtig is.
- Voeg toe; Cakemeel, zout en bakpoeder.
- Spatel dit voorzichtig door het mengsel tot het vermengd is. (dus niet met mixer)
- Verdeel dit mengsel in twee gelijke delen
- Maak nu het mascarpone mengsel.
- Doe in een kom de mascarpone, poedersuiker en een ei.
- Roer eerst even met een spatel want anders heb je kans dat de poedersuiker je om de oren vliegt!
- Dan meng je het met de mixer tot het luchtig is.
- Doe het 1e gedeelte van de chocola in de vorm.
- Verdeel de jam eroverheen. (helft met aardbeien en helft met abrikozen)
- Dan het mascarpone mengsel.
- Daarna het 2e gedeelte van het chocolademengsel.
- Zet in voorverwarmde oven voor ± 50- 60 minuten. (hangt van je oven af)
- Test na 50 minuten even met een satéstokje of het er (bijna) droog uit komt zoniet zet je het nog even in de oven.
- Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Serveertip
Bij alle gelegenheden waar je de behoefte hebt om jezelf of anderen te verwennen
Laatste reacties
Heb ik meegenomen ..bedankt
Ik heb hem gemaakt vanmiddag. Vanavond proeven op feestje met mijn team!!! Ben zo benieuwd. hij ziet er lekker uit!!!Bedankt, Souvlaki
gaat niet helemaal lekker geloof ik moet natuurlijk zijn nuttigen
hoi louise, ook ik neem hem mee hoor, ga dit vast nog een keer maken en zeker neuttigen. groetjes vana anita
Ziet er heerlijk uit. Neem hem graag van je mee. Bedankt! Groetjes, Jet
Dit lijkt me heerlijk!! Volgend weekend is er een feestje te vieren en dan ga ik hem maken. Bedankt, groetjes Souvlaki
Louise deze neem ik natuurlijk ook van je mee.Ik ben dol cake en deze ziet er verrukkelijk uit. Ga ik zeker maken. Bedankt voor het recept. Groetjes van Petra
Lijkt me een heerlijke cake, maar voor ik hem bak wil ik nog graag weten op hoeveel graden ik de oven moet voorverwarmen. Ik heb namelijk nog nooit een cake gebakken. Groetjes, Hermien