1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Tonijntartaar met zeekraal en taugé

Tonijntartaar met zeekraal en taugé

Door: korriecorrect

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2010

Ingrediënten 2 personen


100 gram verse tonijn op kamer temperatuur!
Voor de marinade:
olie voor koude gerechten
1 teentje knoflook uit de pers
2 theel.gembersiroop
1 theel. aziakruiden
2 theel. kikkoman

2 handjes vol zeekraal, onder heet water gewassen en ontdaan van harde stukjes
2 handjes vol taugé
wok-olie met knoflook en sinaasappel (Aldi)


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, koekenpan

Tonijntartaar met zeekraal en taugé
Tonijntartaar met zeekraal en taugé

Apart voorgerecht,hmmm lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de tonijn snel aan, ongeveer 30 sec. per kant en laat afkoelen
maak de marinade
snijd de afgekoelde tonijn tot grove tartaar of naar wens
zet in de marinade

Bereidingswijze

Zet alvast 2 bordjes klaar
wok de zeekraal en de taugé kort in de olie

Serveertip

Verdeel de groenten over de twee bordjes
de tonijntartaar komt in het midden
lepel tot slot van de achtergebleven marinade over en rondom het geheel. Eet smakelijk!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top