Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Couscoussalade

Couscoussalade

Door: yvonne102

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2010

Ingrediënten 4 personen


150 gr couscous (onbereid)
olijfolie (goede extra virgin)
1 limoen (of citroen)
4 stengels lenteui, in plakjes
6 cherrytomaten, in kleine partjes, zonder pitjes/vruchtvlees
5 zongedroogde tomaten op olie, fijngesneden
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 kleine rode paprika, in blokjes
klein blikje doperwten (uitgelekt)
2 tenen knoflook, geperst
blaadjes van 5 takjes verse munt, fijngehakt
10-12 groene olijven, in plakjes
1/2 plak feta (schaap), in blokjes
5 handen gescheurde rucola
peper, zout, 1 tl chilipoeder, 1/2 tl ketoembar
evt wat geroosterde pijnboompitten (hoeft niet want rucola ook notensmaak)



Heerlijke vegetarische (maaltijd)salade met zeer goed bij elkaar passende smaken uit de Marokkaanse keuken. Ik ben zelf geen couscous liefhebber maar deze salade is verrukkelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wel couscous in 2 dl. koud water, sap van limoen, 3 à 4 el olijfolie, peper en zout. Paar keer doorroeren tot vocht is opgenomen.
Start onderwijl met snijden van de ingedrienten.

Bereidingswijze

Als couscous vocht heeft opgenomen voeg je de ingrdienten en kruiden toe behalve de rucola. Afhankelijk van de smaak en structuur van de couscous voeg ook nog 1 à 2 el olie van de tomaten en 1 à 2 el vocht van de olijven. Alles goed doorroeren en afgedekt in koelkast minimaal paar uur alle smaken laten intrekken. Een dag later is de salade nog lekkerder.
Vlak voor het opdienen de rucola er door roeren.

Serveertip

Ik eet het in de zomer vaak als maaltijdsalade (en wat overblijft kan als lunch mee naar het werk de volgende dag). Maar het kan ook geserveerd worden als onderdeel van een saladebuffet of bij de bbq. Voor degenen die persé vlees bij de maaltijd willen: lekker met gegrilde kipkluifjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yvonne102
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top