Gebakken knoflookchampignons
- Spaans, Borrelhapje
- 10-20 min.
Een heerlijk eenvoudige tapas of als voor- of tussengerecht.
Kijk voor dit recept en andere ook eens op http://hetetenisklaar.com
Ingrediënten 6 recipe.people
450 gram champignons; 5 el (spaanse) olijfolie; 2 tenen knoflook (fijngesneden); scheutje vers citroensap; zout en peper; 4 el fijngesneden verse bladpeterselie; knapperig brood voor erbij.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 259,03 kcal |
Koolhydraten | 33,80 g |
Eiwitten | 7,51 g |
Vetten | 9,71 g |
Voorbereiding
Veeg of borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes af tot vlak onder de hoedjes. Snijd grote champignons in tweeën of in vieren.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit hem in 30 tot 60 seconden lichtbruin. Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen.
Draai het vuur laag en wacht tot het vocht uit de champignons is gelopen. Draai het vuur dan weer hoog en roerbak de champignons nog 4-5 minuten tot het vocht bijna is verdampt. Voeg wat citroensap en zout en peper naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en bak het geheel nog een minuut.
Bron
Simpelweg lekker Tapas
Serveertip
Schep de gebakken champignons in een verwarmd schaaltje en serveer ze gloeiend heet of warm. Geef er stukken of sneetjes knapperig brood bij om het kookvocht mee op te deppen.