Gebakken knoflookchampignons

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-08-2010
  • Gebakken knoflookchampignons

    Gebakken knoflookchampignons

    Gebakken knoflookchampignons

Een heerlijk eenvoudige tapas of als voor- of tussengerecht.
Kijk voor dit recept en andere ook eens op http://hetetenisklaar.com

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
450 gram champignons; 5 el (spaanse) olijfolie; 2 tenen knoflook (fijngesneden); scheutje vers citroensap; zout en peper; 4 el fijngesneden verse bladpeterselie; knapperig brood voor erbij.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Veeg of borstel de champignons schoon en snijd de steeltjes af tot vlak onder de hoedjes. Snijd grote champignons in tweeën of in vieren.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem, voeg de knoflook toe en fruit hem in 30 tot 60 seconden lichtbruin. Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur tot ze alle olie uit de pan hebben opgenomen.

Draai het vuur laag en wacht tot het vocht uit de champignons is gelopen. Draai het vuur dan weer hoog en roerbak de champignons nog 4-5 minuten tot het vocht bijna is verdampt. Voeg wat citroensap en zout en peper naar smaak toe. Roer de peterselie erdoor en bak het geheel nog een minuut.

Bron

Simpelweg lekker Tapas

Serveertip

Schep de gebakken champignons in een verwarmd schaaltje en serveer ze gloeiend heet of warm. Geef er stukken of sneetjes knapperig brood bij om het kookvocht mee op te deppen.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 04-09-2010

Lekker recept en ik waardeer dit ook vooral dat de eigenschappen van ingrediënten tijdens bereiding goed beschreven is. Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten