Koolhydraat arme: spinazie taart

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-08-2010
  • Koolhydraat arme: spinazie taart

    Koolhydraat arme: spinazie taart

    Koolhydraat arme: spinazie taart

  • Koolhydraat arme: spinazie taart

    Koolhydraat arme: spinazie taart

    Koolhydraat arme: spinazie taart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
40 gr. boter, kamertemperatuur
1/2 pakje deeg voor hartige taart, ontdooid en kies de gene met de minste koolhydraten. (zie verpakkingen)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
3 eieren
1 pakje soja room (200 ml.)
2 pakken spinazie (diepvries, ontdooid)
1 bakje ricotta (250 gr.)
Springvorm 24 cm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 24 c. Vet de springvorm in met de helft van de boter. Bekleed de vorm met het deeg.

Verhit de rest van de boter in een pan en fruit ui en knoflook.

Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, de spinazie, de ricotta en de ui-knoflook erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de vulling in de springvorm en bak de taart 35 min. in het midden van de hete oven.

Serveertip

Puntje nootmuskaat toevoegen voor een pittig accent.

P.p.
520 Kcal.
24 g eiwit
8 g koolhydraten
41 g vet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten