1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ingepakte sperziebonen op tagliatelle

Ingepakte sperziebonen op tagliatelle

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2010

Ingrediënten 4 personen


500 g sperziebonen
2 dl droge witte wijn
zout
125 ml slagroom
150 g oesterzwammen
300 g tagliatelle
2 sjalotjes
100 g koude boter
200 g rauwe ham
4 eetlepels fijngehakte verse oregano



Ingepakte sperziebonen op tagliatelle
Ingepakte sperziebonen op tagliatelle
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de sperziebonen af en kook ze in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Pel en snipper de sjalotjes. Leg op elk plakje ham een stapeltje bonen en rol de ham er stevig omheen. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker. Kook de wijn met de sjalotjes op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook het geheel weer tot de helft in.

Bereidingswijze

Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de hamrolletjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de oesterzwammen de laatste 5 minuten mee. Snijd de rest van de boter in stukjes en klop deze een voor een door de roomsaus. Roer de oregano erdoor

Serveertip

Schep de tagliatelle op vier borden. Verdeel de saus erover en schik de hamrolletjes en de oesterzwammen erop

Bron

We4you



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top