1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Rosbief
  5. Herfstsalade met krieltjes en rosbief

Herfstsalade met krieltjes en rosbief

  • Nederlands, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-08-2010

Ingrediënten 4 personen


400 g rosbief

150 ml olijfolie
4 teentjes knoflook met schil
450 g krieltjes, voorgekookt (koelvers)
2 lente-/bosuitjes,
in smalle ringen
75 g veldsla
75 g rucola, grof gesneden
voor de dressing:
300 ml sinaasappelsap
1 theel. mosterd
1 eetl. honing
zout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie


Herfstsalade met krieltjes en rosbief
Herfstsalade met krieltjes en rosbief
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de rosbief 1/2 uur voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de knoflookteentjes met schil in 50 ml olijfolie tot ze zacht zijn. Kook intussen de krieltjes beetgaar. Kook voor de dressing het sinaasappelsap in tot de helft. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook. Mix de knoflook met de knoflookolie, 50 ml olijfolie, het ingekookte sap, de mosterd, honing, zout en peper tot een dressing. Meng de krieltjes met bosui door de dressing.

Bereidingswijze

Verhit de rest van de olijfolie. Bestrooi de rosbief met zout en peper en schroei hem dicht in de hete olie. Braad de rosbief op een lagere stand 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Verdeel de veldsla over de borden. Schep de krieltjes erop. Snijd de rosbief in plakken en leg deze op de sla. Strooi de rucola over het gerecht.

Serveertip

Om tijd te besparen kunt u ook gesneden rosbief (vleeswaren) gebruiken

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top