griekse garnalen uit de oven

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • griekse garnalen uit de oven

    Griekse garnalen uit de oven

    Griekse garnalen uit de oven

garídhes saganáki:
decadent verrukkelijke garnalen, simpel zelf te maken én lekkerder dan in een gemiddeld Grieks restaurant in Nederland. Neem de allergoedkoopste tomatenpuree (duurdere is te geconcentreerd) en drink er een glaasje ouzo bij.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 200 garnalen of rivierkreeftjes
* 3 lente-uitjes, in ringetjes
* 1 eetl. roomboter
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 150 ml slagroom (slankroom)
* Metaxa (Griekse brandy) of cognac
* zout, versgemalen peper
* snuf suiker
* 4 takjes dille, fijngeknipt
* 90-100 g feta, verkruimeld
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 327,18 kcal
Koolhydraten 11,43 g
Eiwitten 14,46 g
Vetten 22,64 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Vet 4 klein ovenschaaltjes (of 1 grotere) in en verdeel de garnalen erover.
Roerbak de lente-uitjes kort in 1 eetlepel boter;
voeg tomatenpuree, slagroom en een flinke scheut Metaxa toe en laat op hoog vuur even inkoken tot iets dikker.
Maak de saus op smaak af met zout, peper en een snuf suiker; roer de dille erdoor.
Verdeel de saus over de garnalen en bestrooi met feta.

Zet de schaaltjes/schaal 10 tot 15 minuten in het midden van de oven, zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan.

Bron

Loethe Olthuis

Serveertip

Eet met knapperig brood en - indien als hoofdgerecht - een Griekse salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

evdk avatar
evdk

Doorsturen

Home Recepten