1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Oosters gekruide kipspiesjes in ontbijtspek

Oosters gekruide kipspiesjes in ontbijtspek

  • Indonesisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-08-2010

Ingrediënten 50 personen


± 500 gram kipfilet -
plm. 200 gram ontbijtspek in lange repen -
ketjap -
Oosterse kruiden, (bijvoorbeeld: Ketoembar, Djahé, Laos, Djintan) -
pittig sausje (bijv. zoet-zure chilisaus)


Verder heb je nodig


Satehprikkers of cocktailprikkers afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken


Lekker borrelhapje: gekruide kipspiesjes in ontbijtspek

Foto van internet

Foto van internet

Lekkere gekruide kipsateetjes. Door het ontbijtspek blijft de kip heerlijk mals. Een topper op een verjaardag. Je kunt de hapjes heel goed tevoren maken en dan even in de magnetron of gewoon koud eten is ook lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in kleine stukjes. (Er moet een half plakje ontbijtspek of bacon omheen kunnen dus ook niet al te klein).
Marinade maken van ketjap en oosterse kruiden. Ik gebruik van alles wat. Ketoembar, Djahe, Laos, Djintan, knoflook (geen peper of zout), maar je kunt ook andere kruiden gebruiken die je zelf lekker vind.
Kipfiletblokjes hierin plm. 30 minuten marineren.
Kipstukjes in ontbijtspek rollen. Steeds 2 stukjes of meer aan een cocktailprikker steken.
Nu kun je de prikkers in een anti-aanbak koekenpan bakken. Steeds een beetje en rustig bakken, zodat de kip gaar wordt. Of je legt de kip op de bakplaat in een voorverwarmde oven (200 graden) en bakt de kip allemaal tegelijk. Wel in de gaten houden en een keer omdraaien.

Serveertip

Lekker met zoet-zure pittige chilisaus of pindasaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top