1. Home
  2. Recepten
  3. Cannoli
  4. Siciliaanse Cannoli

Siciliaanse Cannoli

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2010

Ingrediënten


500 g bloem,
1 ei,
50 g suiker,
50 g reuzel,
2 el cacaopoeder,
1 glas Marsala
vleugje zout
250 g suiker

Vulling
500 g schapenricotta
50 g chocolade in kleine stukjes
50 g sukadeblokjes



Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli
Siciliaanse Cannoli

Heerlijk nagerecht. Maar denk om de 2 uur rusttijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1 Kneed 500 g bloem, 1 ei, 50 g suiker, 50 g reuzel, 2 el cacaopoeder, 1
glas Marsala en een vleugje zout tot een deeg.
Laat het ca. twee uur rusten.

Bereidingswijze

1 Kneed 500 g bloem, 1 ei, 50 g suiker, 50 g reuzel, 2 el cacaopoeder, 1
glas Marsala en een vleugje zout tot een deeg.
Laat het ca. twee uur rusten.

2 Rol het deeg uit. Snijd er cirkels uit van ca. 10 cm Ø.
Bestrijk een zijkantje van de cirkels met ei.
Rol ze om buisvormpjes en plak ze vast met het ei.
Frituur ze in kokend hete olie.
Laat ze afkoelen.
Schuif de cannolis voorzichtig van de buisvormpjes.

3 Maak een vulling met 500 g schapenricotta, 250 g suiker, 50 g chocolade in
kleine stukjes en 50 g sukadeblokjes.
Vul hiermee de cannolis.
Versier het ene uiteinde met een glaci kers en het andere met een reepje
gekonfijte sinaasappelschil.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bestrooi met poedersuiker.

Bron

Http://www.annamariavolpi.com/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top