Heerlijke luchtige sponscake

  • 30-60 min.
  • Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

  • Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

  • Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

  • Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

  • Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

  • Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

    Heerlijke luchtige sponscake

Dit lichte en luchtig recept voor sponscake kan als basis dienen voor vele
laagjes cake recepten.

Deel dit recept

Ingrediënten
8 gesplitste eieren ( eiwitten en eigelen gesplitst)
190 gram suiker
95 gram bloem
55 gram maismeel
45 gram gesmolten boter
1 eetlepel vanille extract.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2182,70 kcal
Koolhydraten 305,60 g
Eiwitten 65,61 g
Vetten 75,81 g
Benodigdheden
Mixer
Rubber spatel
Springvorm van 26cm diameter
bakpapier
2 kommen
Zeef
Houten prikker

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Mix het eigeel totdat het romig is.
Voeg na een tweetal minuten twee eetlepels suiker aan toe.
Ga door met mixen totdat het mengel verdikt is.
Voeg de vanille aan toe en blijf kloppen totdat het mengel het dubbele is
van zijn originele volume.
Doe de eigelen in een aparte kom.

Klop de eiwitten, voeg na een tijdje de rest van de suiker er geleidelijk
aan toe.
Blijf kloppen totdat het mengsel stijf is en aan de klopper blijft kleven.

Nu kun je beide de eiwitten aan de eigelen toevoegen.
Meng beiden zachtjes, wees voorzichtig dat je het mengsel niet klopt.

Voeg langzaam de gezeefde bloem en de gezeefde maismeel toe aan het mengsel.
Meng voorzichtig.
Voeg de boter toe en meng voorzichtig.

Doe het mengel in de springvorm waarin op de bodem bakpapier ligt.
Spreid het mengsel gelijkmatig in de vorm, strijk het glad met een spatel.
Plaats de cake in de oven om te bakken.
Na ongeveer 30 minuten kijk je of de cake klaar is door er in te prikken met
een houten prikker,
als er geen beslag aan de prikker hangt is de cake klaar.

Als de cake klaar is, maak de randen los met een scherp mes, en doe je de
springvorm open en verwijder je de cake.

Bron

http://nl.wikihow.com

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Doorsturen

Home Recepten