1. Home
  2. Recepten
  3. Bananencake

Bananencake

Door: mmeijden

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-08-2010

Ingrediënten 10 personen


200g boter op kamertemperatuur,
190g lichtbruine basterdsuiker,
2 rijpe bananen,
geraspte schil van een sinaasappel
1 theelepel vanillearoma
3 eieren
200g cakemeel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil van sinaasappel raspen. Let op dat er geen wit bij zit, dat smaakt bitter

Bereidingswijze

Roer de boter met de suiker romig. Pel de bananen en maak deze heel fijn met de keukenmachine of mixer. Meng de puree met de sinaasappelschilletjes en het vanillearoma door het botermengsel. Roer de eieren er een voor een door en blijf roeren tot de eieren helemaal zijn opgenomen. Spatel dan de cakemeel erdoor. Vet een grote cakevorm in en schep hierin het deeg. Zet de vorm 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de cake enigszins afkoelen, haal hem dan uit de vorm en laat hem dan helemaal afkoelen.

Bron

Internet maar heb zelf wijzigingen aangebracht



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mmeijden
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top