Zomerse gebakken aardappelen met Italiaans tintje

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2010
  • Zomerse gebakken aardappelen met Italiaans tintje

    Zomerse gebakken aardappelen met Italiaans tintje

    Zomerse gebakken aardappelen met Italiaans tintje

Weer eens andere gebakken aardappelen. Als hoofdgerecht met een lekkere salade prima!
Dit is natuurlijk ook heel lekker bij de barbecue. Zorg wel dat je eerst de aardappelschijfjes goed knapperig bakt. We hebben er echt van gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram gekookte aardappelen of aardappelschijfjes -
1 teentje knoflook -
1 kleine ui -
200 gram tomaten of 8 kerstomaatjes -
plm. 20 gram rucola -
plm. 3 eetlepels olijfolie -
zout, peper -
100 gram feta (kan ook zonder feta)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote koekenpan

Voorbereiding

Aardappels in plm. 1/2 cm dikke schijfjes snijden.
Knoflook pellen en fijn hakken.
Ui pellen en in dunne reepjes snijden.
Tomaten ontpitten en in kleine stukjes snijden of kers-tomaatjes in vieren snijden.
Rucola wassen, droog deppen en in grove stukjes scheuren.
Feta verkruimelen.

Bereidingswijze

Olie in een grote koekenpan verhitten. Aardappelschijfjes om en om in plm. 6 minuten goudbruin brakken. Op smaak maken met peper en zout. Knoflook en ui toevoegen en ongeveer 3 minuten al omscheppend meebakken.
Voor het opdienen stukjes tomaat en rucola erdoor scheppen.
Feta erover verkruimelen.

Bron

Für jeden Tag nr. 8 - 2009.

Serveertip

Lekker bij de bbq of met een lekkere salade als hoofdgerecht.

Laatste reacties

alidada avatar
alidada 30-05-2015

Petra, ik heb dit in 2012 meegenomen. Nu zocht ik het bij mijn recepten maar het is niet te vinden. Ik zet het dus nu in mijn kookboek Bijgerechten. Groetjes, Louise

ArualB avatar
ArualB 28-05-2012

Heerlijk, staat binnenkort op tafel. Bedankt, groetjes Laura

Fressnapf avatar
Fressnapf 28-05-2012

Hoi Petra, dit was vreselijk lekker. We hebben er van genoten gisteren. Het bijgerecht ziet er qua presentatie (kleurrijk) ook bijzonder appetijtelijk uit ! Bedankt, groet Alex.

alidada avatar
alidada 27-05-2012

MMM... met feta, ben ik dol op. Ik neem dit mee. Groet, Louise

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 26-05-2012

Leuk Petra, deze heb ik meegenomen (ook voor mijn eigen verdere inspiratie). Bedankt en groetjes, Ineke

stiny26 avatar
stiny26 25-05-2012

Lijkt me erg lekker, neem het mee. Bedankt groetjes Micky

Fressnapf avatar
Fressnapf 25-05-2012

Ik vind dit fantastisch ! Staat zondag op tafel bij de BBQ :)

professoroud avatar
professoroud 20-08-2010

Ziet er lekker uit Petra; ga ik proberen. Bedankt Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten