Vlaflip Koolhydraatarm
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
Vlaflip met de lekkerste vanillevla ter wereld.
Ingrediënten 4 recipe.people
Handje diepvries frambozen4 flinke lepels volle kwark
2 dl slagroom
2 ei-gelen
5 cm vanille stokje
Zoetstof
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 236,54 kcal |
Koolhydraten | 5,08 g |
Eiwitten | 3,95 g |
Vetten | 21,97 g |
Voorbereiding
Zet de frambozen 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer het frambozensap goed los en zoet naar smaak.
Bereidingswijze
Warm de slagroom met het vanillestokje op zacht vuur ca 5 minuten tegen de kook aan. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en verwijder het stokje. Klop de eigelen los met wat zoetstof. Giet een beetje hete slagroom bij het eigeel. Klop goed los en giet het dan in het pannetje met de hete room. Voorzichtig nu!!! Het mag beslist niet meer koken om schiften te voorkomen. Roer met een houten lepel goed over de bodem en de zijkanten. Als de lepel een voor kan trekken in de vla is de vla goed. Doordat ik een pannetje met een vrij dikke bodem heb kan ik dit vrijwel van het vuur af bereiken; de hitte van de pan is voldoende.
Serveertip
Neem nu 4 kleine glaasjes. Vul met een lepeltje frambozensap daarop een flinke lepel kwark en daarna de vanillevla. Garneer met een framboosje.