1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Stoofvlees
  6. Stoofvlees Koolhydraat arm

Stoofvlees Koolhydraat arm

Door: PaddyC

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-08-2010

Ingrediënten 4 personen


500 gr riblappen of ander suddervlees in dikke blokken
Champignons
Wat broccoli en/of bloemkool
Wat Chinese kool
Johannesbroodpitmeel
Blikje tomaten puree
½ liter bouillon of runderfond

Marinade:
1 ui
1 prei
1 winterwortel eventueel (bevat wel wat meer KH)
2 tenen knoflook
2 blaadjes laurier
Peper/zout
Rode wijn
Herbes de Provence


Verder heb je nodig


Braadpan die ook in de oven geplaatst kan worden.


Heerlijk stoofvlees recept om van te voren te bereiden. Je hebt er eigenlijk geen omkijken naar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt de ingrediënten voor de marinade en doe ze in een afsluitbare plastic zak van 2 ½ liter. Giet de rode wijn en eventueel wat water erbij. Doe het vlees erbij en zorg dat het goed vermengd is. Laat zoveel mogelijk lucht ontsnappen en sluit de zak. Leg minstens 24 uur in de koelkast (langer mag ook).

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade, het is bijna zwart geworden van de wijn. Dep het enigszins droog.
Zeef de marinade. Voeg de champignons/bloemkool/broccoli/Chinese kool fijngesneden aan de groente van de marinade toe.

Braadt het vlees rondom aan. Voeg de groenten toe en laat de uien glazig worden. Blus dan af met het marinade vocht. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe. Laat aan de kook komen en plaats de pan in de oven op ca 100 graden. 4 tot 5 uur laten sudderen.

Serveertip

De groenten zijn kapot gekookt en maken de saus om het vlees lekker smeuïg en dik. Het vlees is langzaam gegaard en uiterst mals, maar niet droog. Je kunt de prut nog een beetje binden met Johannesbroodpitmeel. (Niet te veel en geef het een beetje tijd om te binden anders wordt het snel te papperig). Heerlijk bij bloemkool of broccoli, waarbij ik de saus erover gebruik.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PaddyC
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top