Plaat pizza met rucola en parmaham

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Plaat pizza met rucola en parmaham

    Plaat pizza met rucola en parmaham

    Plaat pizza met rucola en parmaham

  • Plaat pizza met rucola en parmaham

    Plaat pizza met rucola en parmaham

    Plaat pizza met rucola en parmaham

  • Plaat pizza met rucola en parmaham

    Plaat pizza met rucola en parmaham

    Plaat pizza met rucola en parmaham

Lekker pizza wat evt ook vegetarisch kan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak deeg voor pizzabodem
4 rijpe tomaten
2 bollen mozzarella van buffelmelk
1 teentje knoflook,heel fijngehakt
3 handjes verse rucola
8 plakken parmaham of rauwe ham (halveren)
1 eetlepel flinters parmazaanse kaas (geschaafd)
1 theelepel gedroogde oregano
olijfolie (extra virgine)versgemalen peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de deeg zoals op het pak vermeld staat,laat het even rusten.
• Was de tomaten ,verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes
• Hou een handje tomatenblokjes apart,besprenkel met olijfolie en vermeng
ze met de fijngehakte knoflook.
• Snijd de mozzarella in plakken.
• Was en droog de rucola.

Bereidingswijze

• Verhit de oven voor op 200 graden.
• Vet de ovenplaat licht in en strooi er een handje meel over.
• Rol of druk het pizzadeeg op een werkblad zo dun mogelijk uit tot een grote ovale vorm.
• Leg het deeg op de ovenplaat en maak een opstaand randje.
De saus uit het pak voor de helft erover smeren.
• Beleg de pizza met de tomatenblokjes en de mozzarella,bestrooi met peper,zout en oregano.
• Druppel er wat olijfolie overheen.
• Wrijf het randje ook in met wat olie.
• Bak de pizza in de hete oven in ongeveer 15 tot 18 minuten goudbruin tot de mozzarella
is gesmolten.

Bron

gedeeltelijk van mijzelf

Serveertip

• Vermeng de rucola met de stukjes tomaat in olie en knoflook en verdeel het mengsel over de pizza.
• Drapeer de gehalveerde hamplakken erop en strooi de parmezaanse kaas over.
• Geef nog een draai van de pepermolen en besprenkel het eindresultaat met wat evtra virgine olijfolie.

Snijd de pizza met een pizzaroller in stukken.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

meeuw405 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten