1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Wortelwalnotentaart

Wortelwalnotentaart

Door: Keukenboeddha

  • Amerikaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2010

Ingrediënten 8 personen


Bakpapier
200 gram geraspte waspeen
150 gram boter
150 gram fijne kristalsuiker
2 eieren
200 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
1 theelepel kaneel
125 blanke rozijnen
125 gram grof gehakte walnoten

Eventueel voor de topping:
50 gram boter
100 gram verse roomkaas
125 poedersuiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)


Verder heb je nodig


Oven, mixer, vierkante bakvorm van 20x20 cm


Deze heerlijke, traditionele carrot cake heb ik verrijkt met walnoten. Dat maakt hem nog smeuïger. Voor de echte zoetekauw. Je kunt de basis ook prima invriezen, dan hoef je hem na ontdooien alleen nog te voorzien van de topping. Zonder topping is hij overigens ook heerlijk, en veel minder zoet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de wortels.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Bereidingswijze

Smelt de 150 gram boter.
Doe in een kom: gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren. Mix het geheel tot een beslag. Voeg het meel en de kaneel toe en mix het opnieuw tot een gelijkmatig geheel. Voeg de rozijnen en gehakte walnoten toe. Bak de cake in ongeveer 35-40 minuten gaar. Controleer of hij gaar is met een satéstokje, dat moet er droog uitkomen. Laat de cake afkoelen.

Laat de 50 gram boter op kamertemperatuur komen. Meng met de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met de mixer, tot een glad geheel. Leg de cake op een serveerschaal en bestrijk met de glazuur.

Bron

Combinatie van internetrecepten en eigen ideeën.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukenboeddha
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top