1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Taart
  5. Hartige taart van flensjes met champignons, paprika en feta

Hartige taart van flensjes met champignons, paprika en feta

Door: pwiggers

  • Internationaal, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2010

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel olijfolie + olie om te bakken -
1 middelgrote ui -
200 gram champignons -
2 eetlepels gehakte peterselie-
zout, peper -
1 rode paprika -
200 gram feta (liefst de echte Griekse) -

Flensjesbeslag:
100 gram bloem -
¼ liter halfvolle of magere melk -
mespunt zout -
4 eieren


Verder heb je nodig


Springvorm van dezelfde grootte als de doorsnede van de koekenpan -
anti-aanbak koekenpan

flensjestaart

Flensjestaart met paprika, champignons en feta

Flensjestaart met paprika, champignons en feta

Nog nooit zoiets gemaakt of gegeten maar het recept trok me aan. Het was echt overheerlijk!
Iedereen wilde het recept en ik ga dit zeker nog vaker maken!
(Ik was vergeten een foto van de hele taart te maken. Gelukkig bij het laatste stukje dacht ik aan de foto).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
1 eetlepel olie in een koekenpan verhitten. Ui hierin glazig bakken.
Champignons toevoegen en op een hoge warmtebron meebakken. Het vocht moet helemaal verdwenen zijn.
Doe de gehakte peterselie erbij en maak de champignons op smaak met peper en zout. Laat de champignons wat afkoelen.
Paprika wassen, Zaadlijsten en pitjes verwijderen. Paprika snipperen.
Feta verkruimelen.
Flensjesbeslag maken van bloem, melk, zout en eieren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Roer de champignons en de paprika door het flensjesbeslag.
Verhit wat olie in de koekenpan en bak hierin de flensen (ik had er 4!)
Leg de flensjes in de springvorm met tussen de flensjes steeds een deel van de verkruimelde feta. Zorg dat je wat feta overhoudt voor bovenop de taart.
Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en baak de taart ongeveer 15 20 minuten tot de feta een lichtbruine kleur heeft gekregen.
Snij de taart in punten.

Serveertip

Lekker met een frisse salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top