American cookies

  • Amerikaans, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-08-2010
  • American cookies

    American cookies

    American cookies

Een lekker koekje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g boter op kamertemp.
200 g br basterdsuiker
1/1 zakje vanillesuiker
2 eetl. cacaopoeder
2 eieren
200 g bloem
1 theel. bakpoeder
100 g pure chocolade,grof gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plasticfolie en bakpapier

Voorbereiding

Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en cacaopoeder romig en klop er dan de eieren doorheen. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en klop dit er goed doorheen. Voeg de chocolade toe en roer alles goed om. Zet afgedekt met plasticfolie een half uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Bereidingswijze

Verdeel het deeg in balletjes van een walnoot en druk ze op de bakplaat met de palm van de hand plat of de achterkant van een natte eetlepel. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes want ze lopen erg uit. Bak de koekjes in circa 15 min. hard aan de randen en zacht van binnen. Laat ze even afkoelen.

Bron

Boodschappenmagazine/ nr 11-2009

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten