Khameer (brood)brood uit de arabische emiraten.

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2010
  • Khameer (brood)brood uit de arabische emiraten.

    Khameer (brood)brood uit de arabische emiraten.

    Khameer (brood)brood uit de arabische emiraten.

Heerlijk rond broodje.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 eetlepel gist
2 koppen tarwebloem (1 kop=2,4 dl)
2 koppen patent bloem
3 eieren
1/2 kop suiker
1/2 kop poedermelk
1/2 kop olie
1 theelepel gemalen venkel
1/2 theelepel saffraan
1 theelepel kardemom
1 theelepel zout
1 1/2 kop warm water
geklopt ei
sesamzaadjes voor de garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Los de gist in wat lauw water op.
Doe de droge ingrediënten in een grote kom, maak een putje in het midden en
voeg de eieren toe, het gistmengsel en de olie.
Voeg genoeg water toe om een zeer dik pannenkoekenbeslag te maken, dek het
af en laat op een warme plaats 10-12 minuten rusten.
Laat een tefalpan zonder vet warm worden (genre koekenpan).
Neem een handvol deeg en leg het in de pan. Bevochtig uw hand en sla het
deeg plat,
zodat het een rondje wordt, dat niet te dik is.
Als het deeg begint te bubbelen, giet u een theelepeltje opgeklopt ei op het
brood en wat sesamzaadjes.
Als het brood begint op te zwellen en de onderkant ervan bruin wordt,
verwijdert u het uit de pan.
Leg het dan onder de grill, zodat ook de bovenkant een kleurtje krijgt.
Herhaal deze handelingen, totdat al het beslag op is.

Bron

Een chef uit dat land.Ik weet zijn naam niet.

Serveertip

Heerlijk met roomboter en suiker. mmmm

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 14-08-2010

leuke broodje Willeke Bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten