Oosterse kipschotel
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-08-2010
Ingrediënten 4 personen
2 uien600 gr. kippenlever
50 gr. spek, mager, gerookt
2 el. olie
2 tl. sambal oelek
1 tl. ketoembar
1 tl. koriander, gedroogde
1 tl. gemberpoeder
1 tl. djinten
1 tl. suiker
Peper
1 zakje santen
Benodigdheden
een vergiet en een wok.Bereidingswijze
In plaats van kippenlevers kunt u ook kipvleeswaren gebruiken, reken dan op een totale bereidingstijd van circa 10 minuten. Kook de kippenlevers in ruim water gedurende ongeveer 1 minuut. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het in blokjes gesneden spek toe en bak hierin de levers rondom bruin. Vervolgens de kruiden en de suiker erbij doen en circa 5 minuten roerbakken. Volg de gebruiksaanwijzing voor de santen en voeg dit toe aan de wok. Verwarm het gerecht nog even goed door en maak het op smaak met peper.
Bron
r web
Serveertip
Lekker met gekookte mie en bestrooid met seroendeng
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties