Oosterse kipschotel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2010
  • Oosterse kipschotel

    Oosterse kipschotel

    Oosterse kipschotel

  • Oosterse kipschotel

    Oosterse kipschotel

    Oosterse kipschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien
600 gr. kippenlever
50 gr. spek, mager, gerookt
2 el. olie
2 tl. sambal oelek
1 tl. ketoembar
1 tl. koriander, gedroogde
1 tl. gemberpoeder
1 tl. djinten
1 tl. suiker
Peper
1 zakje santen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een vergiet en een wok.

Bereidingswijze

In plaats van kippenlevers kunt u ook kipvleeswaren gebruiken, reken dan op een totale bereidingstijd van circa 10 minuten. Kook de kippenlevers in ruim water gedurende ongeveer 1 minuut. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het in blokjes gesneden spek toe en bak hierin de levers rondom bruin. Vervolgens de kruiden en de suiker erbij doen en circa 5 minuten roerbakken. Volg de gebruiksaanwijzing voor de santen en voeg dit toe aan de wok. Verwarm het gerecht nog even goed door en maak het op smaak met peper.

Bron

r web

Serveertip

Lekker met gekookte mie en bestrooid met seroendeng

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten