1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. gegrilde haloumi met aubergine-salade

gegrilde haloumi met aubergine-salade

Door: mgrietdijk

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-08-2010

Ingrediënten 6 personen


1 grote aubergine
zeezout en zwarte peper
6 roma-tomaten
40 g Kalamata-olijven, ontpit (AH)
de blaadjes van 1 klein bosje munt, in reepjes
olijfolie, voor het bestrijken
500 g haloumi - kaas
2-3 el bloem

Olijvendressing:
75 g Kalamata-olijven, ontpit
3 el rode wijn azijn
1 tl gedroogde oregano
75 ml olijfolie
75 ml arachide-olie


Verder heb je nodig


Blender, grill-pan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergine in dunne plakken. Leg ze in een vergiet, bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten staan. (Het zout zorgt ervoor dat het teveel aan vocht aan de aubergine wordt onttrokken.) Dep de plakken daarna droog met keukenpapier.
Snijd de tomaten in partjes en leg ze samen met de olijven en munt in een grote kom. Zet deze opzij terwijl u de dressing maakt.

Doe voor de dressing de olijven, azijn en oregano in de blender en maal alles tot een fijne puree. Schenk terwijl de machine draait de olijf- en arachide-olie erbij en voeg naar smaak een flinke snuf zout en peper toe. Doe de dressing in een afgesloten pot en zet opzij.

Bereidingswijze

Zet 15 minuten voordat u het gerecht gaat serveren een grill-pan op hoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine met olijfolie en grill ze ca. 2 minuten per kant, tot ze zacht en enigszins verschroeid zijn. Doe ze bij de tomaten in de kom, schenk er wat dressing over en meng alles goed.

Snijd de haloumi in dunne plakken en bestuif ze met wat bloem. Grill de plakken tot ze aan de randen goudbruin worden en beginnen te smelten.

Leg de gegrilde aubergine op een grote platte schaal en leg daar de haloumi op. Schep de tomaten-olijvensalade erop en sprenkel er nog wat dressing over. Serveer meteen, terwijl de haloumi nog warm is.

Serveertip

Lekker met Turks brood. Ik had er een bastilla met kip en een kip-tajine met peer, honing en amandelen bijgemaakt. Het etentje was een groot succes!

Bron

Gordon Ramsay - Wereldgerechten



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgrietdijk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top