1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Romige slasoep

Romige slasoep

Door: jennie

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-1999

Ingrediënten 4 personen


200 gr rookspek,
loof van 1 bosje radijs,
1/3 krop sla,
0,25 l slagroom,
1 bloemige aardappel,
1 ui,
1 boullion blokje,
peper,
zout.


Verder heb je nodig


Staafmixer


Lekker en snel!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de rookspek in smalle reepjes
Snij de loof van de radijsjes en was deze zorgvuldig samen met de buitenste bladeren van de kropsla
Snij de ui en aardappel in blokjes

Bereidingswijze

Bak de rookspek knapperig, en haal deze uit de pan. Bak nu de aardappel en ui zachtjes in dit vet. Laat de ui glazig worden. Voeg nu 1 liter boullion toe (boullion blokje mag ook. Laat dit nog 10 min zachtjes prutelen. Voeg de loof en de sla toe.
Mix het geheel met de staafmixer
Voeg daarna het spek toe.
Bind het geheel met de slagroom
Breng de soep evt. op smaak met peper en zout

Serveertip

Garneer het geheel met een roosje van radijs.
Lekker met een paar stukjes stokbrood bij de lunch of als voorgerecht



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jennie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top