1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saus
  5. Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus

Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2010

Ingrediënten 4 personen


* scheut bakboter
* 2 varkenshaasjes (à 250 g)
* 1 ui
* 100 g spekreepjes
* olijfolie
* 1 flesje trappistenbier
* 2 takjes rozemarijn
* 1 laurierblaadje
* 200 ml vleesjus
* 2 el suiker
* 1 limoen



Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus
Varkenshaas met een heerlijke trappistenbier saus
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees zachtjes aan. Zet het vlees ca 12-15 minuten in de oven. Pel en snipper de ui. Bak het spek en de ui in de koekenpan en laat het uitlekken op een zeef.

Maak intussen de saus: Karamelliseer de suiker. Blus af met limoensap en het bier. Laat even zachtjes koken. Voeg de jus toe en laat de saus doorkoken. Snijd de rozemarijn heel fijn en voeg deze toe. Als laatste de ui en spekjes erbij.

Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snijd mooie medaillons van de varkenshaasjes en serveer ze met de saus. Lekker met sperzieboontjes en gekookte aardappelen.

Bron

Tast of life



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van M_Hamers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van M_Hamers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top