Traditionele uiensoep!

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2010
  • Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

  • Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

  • Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

  • Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

  • Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

    Traditionele uiensoep!

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gr boter
750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden
2 tenen knoflook
45 gr bloem
2 liter runder-of kippenbouillon
250 ml droge witte of rode wijn
1 laurierblad
2 takjes tijm
zout en peper
12 sneetjes stokbrood
100 gr Gruyerekaas, geraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.
Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over de 6 soepkommen en schep de soep erover. Bestrooi met geraspte Gruyere kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is. Dien onmiddellijk op.

Serveertip

Gebruik een groentebouillon voor een vegetarische soep!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 21-07-2021

druk te snel op versturen, maar ik heb dus rode ui gebruikt wat ook erg lekker is. Wordt een beetje zoeter. Smulgroet Els

meeuw405 avatar
meeuw405 21-07-2021

Ik heb deze soep weer gemaakt omdat deze erg simpel maar verschrikkelijk lekker is. Ik heb deze keer rode

kaasvreter420 avatar
kaasvreter420 02-01-2021

Ook erg lekker met een beetje kruidenkaas!

kaasvreter420 avatar
kaasvreter420 02-01-2021

Nou, dat was me toch HARTSTIKKE lekker, maarja, met zoveel wijn is alles lekker! ;)

meeuw405 avatar
meeuw405 25-10-2019

En weer gegeten vanavond. Heerlijk deze soep. Smulgroet Els

irisdekok avatar
irisdekok 17-02-2018

Superlekker! Ook geen zout extra, en wat minder bloem, echt een heerlijke soep, dank je wel :) Groetjes Iris

lucie_sneep avatar
lucie_sneep 20-05-2017

Lekker recept, dankzij de vele kruiden! Ik zou er alleen geen extra zout meer in doen; die van mij was wat aan de zoutige kant...er zit al zout in de bouillon nl.!

WiltsW avatar
WiltsW 04-11-2016

Met onze vrienden lekker van gesmuld. Dank voor het delen.

CDB1964 avatar
CDB1964 29-05-2016

Ik heb de soep net gemaakt met witte wijn maar ik denk dat rode wijn toch lekkerder is, dus die gebruik ik de volgende keer want ik ga hem zeker vaker maken. Wat ik dan wel anders ga doen is veel minder bloem gebruiken, dat was echt to much.

IkWillem avatar
IkWillem 03-01-2016

@hans3333 Je hebt je informatie van alcoholinfo.nl en deze klopt niet, behalve dat alcohol niet snel uit soep is gekookt zijn het bijna allemaal misverstanden die je verteld. Flamberen kan meestal alleen bij een alcoholpercentage hoger dan 40% waarbij het flamberen vanzelf stopt tot een alcoholpercentage van 40% in de drank overblijft. Alcohol verdampt hoofdzakelijk bij een temperatuur boven de 78ºC. Hoe snel en hoeveel alcohol verdampt hangt af van van het aanwezige alcoholpercentage, de hoogte van de temperatuur en de "kooktijd" Als je in je verhaal blijft geloven dan zou ik als ik jou was liever 4 maal een kwartier koken dan eenmaal een uur want dan is 97,5% van de alcohol weg : )

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten