Sumakkip met tomatensalade

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2010
  • Sumakkip met tomatensalade

    Sumakkip met tomatensalade

    Sumakkip met tomatensalade

Arabisch gerecht met kip in een sumak-marinade en een frisse salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl sumak (verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels - je zou het evt. kunnen vervangen voor tamarinde (toko) of wat extra citroensap)
  • 2 tl gehakte tijm
  • rasp en sap van 1 liefst biologische citroen
  • 4,5 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 kipfilets
  • 6 trostomaten
  • 1 kleine komkommer of 1/2 grote, geschild
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in dunne reepjes
  • flinke handvol muntblaadjes
  • flinke handvol bladpeterselieblaadjes
  • 50 gepelde pistachenoten, gehakt
  • hummus en Libanees brood, voor erbij (verkrijgbaar bij Marokkaanse of Midden-Oosterse winkels)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng in een ondiepe schaal de knoflook, sumak, tijm, citroenrasp, 2 el citroensap, 2 el olijfolie, 1 el balsamico en zout en peper. Voeg de kip toe en wentel de filets door de marinade zodat ze rondom bedekt zijn. Laat ze marineren terwijl je de salade maakt.
Meng de rest van het citroensap, de olie en balsamico in een kom. Breng op smaak met zout en peper en klop door elkaar. Haal de zaadjes uit de tomaten en komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Doe die in een grote kom met de ui, rode peper, kruiden en noten en schep door elkaar.
Verhit een grillpan (of barbecue) op middelhoog vuur. Rooster de kip 3-4 min. aan elke kant tot hij gaar is. Laat de kip even rusten terwijl je de dressing over de salade schept.

Bron

delicious. juli 2009

Serveertip

Snijd de kip in plakken en serveer op een stuk brood met de salade en hummus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten