Dropijs-zonder ijsmachine

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2010
  • Dropijs-zonder ijsmachine

    Dropijs-zonder ijsmachine

    Dropijs-zonder ijsmachine

Dropijs en een pepermunt bavaroitje/mousse

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Dropijs (0,5 l)
150gr zachte drop (ik gebruikte drop toffees)
200-230 ml volle melk
150 ml geslagen room
60 gr suiker
50 ml water

Pepermunt bavaroitje/mousse
1,5 a 2 rol pepermunt klein hakken met mes
150 ml water
120 geslagen room
4 eetl.suiker
1,5 blaadje gelatine weken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
evt. pepermunt olie (ik heb het niet gebruikt)

Bereidingswijze

DROPIJS
Snijd de dropjes in kleine stukjes en zet op laag vuur op met de melk en het water. Goed roeren totdat de drop is opgelost, en laat afkoelen.
Klop de room op met de suiker en zet koel weg.

Voeg de slagroom nu bij het dropmengsel en mix alles goed door elkaar (staaf of machine)giet dit in een lage plastic bakje en laat 3 uur opvriezen. Na 3 uur nogmaals alles goed door mixen en een dag laten invriezen.

Let op het ijs smelt sneller dan je denkt dus gebruik het pas als je het nodig hebt.

Lekker met een pepermunt bavaroitje/mousse

Pepermuntbavaroitje/mousse:
Zet het water met de pepermunt stukjes op en laat smelten op laag vuur, dan op hoogste stand een beetje inkoken.Voeg van tvuur af de gelatine toe; roer goed om laat afkoelen.

Klop 120 ml slagroom stijf met de suiker.
Voeg de room door het afgekoelde pepermunt papje en giet dit mengsel in kleine glaasjes en laat goed opstijven.
Voor het serveren takje munt erop.
ps. als je soufleebakjes gebruikt omdraaien op een mooi bordje met een bolletje dropijs heb je al snel iets bijzonders en helemaal niet moeilijk.
Kun je rustig dag tevoren al maken; het ijs zeker een dag eerder maken!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten