1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kaasfondue
  5. Italiaanse kaasfondue met pancetta

Italiaanse kaasfondue met pancetta

Door: JeavdWal

  • Internationaal,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-08-2010

Ingrediënten 6 personen


De fondue:
- kant en klaar pakje kaasfondue (klassiek/original). Makkelijk en lekker.
- gehakte bieslook (2 theelepels)
- 600 gram dungesneden pancetta, in stukjes gehakt.
- handje fijngehakte groene olijven (op olie)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 kopje droge witte wijn (bijvoorbeeld Pinot Grigio)
- versgemalen zwarte peper

Om te dippen:
- kleine blokjes chorizo
- stukjes foccacia
- blokjes verse venkel
- blaadjes witlof
- gestoomde broccoli roosjes
- kleine verse asperges


Verder heb je nodig


- fonduepan
- kookgerei
- evt rachaud of iets anders om de kaas stroperig te houden.

Italiaanse kaasfondue met pancetta
Italiaanse kaasfondue met pancetta

Kaasfondue zorgt gegarandeerd voor een gezellig avond met familie of vrienden.

Bij dit recept gaan we uit van de kant-en-klare kaasfondue. Tegenwoordig zijn er verschillende merken op de markt die heerlijke kant-en-klare kaasfondue aanbieden, net zo lekker als de zelfgemaakte verse fondue! Het scheelt je enorm veel werk, je kunt er alsnog een eigen smaak aangeven en het staat binnen 20 minuten op tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de groentes in stukjes, pers de knoflook uit, bak de focaccia volgens verpakking en snijd de chorizo in blokjes.

Bereidingswijze

1. bak de pancetta in een grote pan totdat hij lekker knapperig en goudkleurig wordt (ongeveer 8 minuten).Schep hierna de pancetta over op een stuk papier om het overtollige vet eraf te laten druipen.

2. Smeer de fondue pan in met de geperste knoflook. Haal de kant-en-klare kaasfondue uit de verpakking en verhit deze zoals aangegeven op de verpakking totdat
hij vloeibaar wordt.

3. Om de fondue een Italiaanse tint te geven gaan we nu extra ingrediënten toevoegen. Voeg het kopje droge witte wijn toe en roer deze er langzaam doorheen.
Voeg de olijven en gehakte al roerend toe. Voordat je de fondue serveert sprenkel je de pancetta eroverheen.

4. serveer en eet smakelijk!

Serveertip

- drink met een lekkere wijn
- drink met cava of champagne



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JeavdWal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top