1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Broodje visburger

Broodje visburger

Door: molenmeisje

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2010

Ingrediënten 2 personen


  • 2 kleine uien ( waarvan eventueel een rode)
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 300 gram witvisfilet ( schelvis, kabeljauw, koolvis)
  • 6 el paneermeel
  • 1 klein ei
  • ½ el citroensap
  • 4 afbak kaiserbroodjes
  • sla, tomaat en komkommer
  • remouladesaus, mayonaise of alioli
  • olie
  • zout en peper


Verder heb je nodig


Als je wilt een keukenmachine maar het kan ook zonder

Broodje visburger
Broodje visburger

Doe eens iets anders met een stukje vis

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de uien en snipper de witte heel fijn. Hak ook de peterselie fijn. Dep de vis droog. Hak 2/3 van de vis heel fijn in de keukenmachine en snijd de rest met de hand heel fijn. ( alles met de hand heel fijn snijden kan ook hoor) Meng in een schaal de vis, 4 el paneermeel , het citroensap, het ei, de peterselie en de ui met ½ tl zout goed door elkaar. Voeg eventueel nog een beetje extra paneermeel toe als het te vochtig blijft ( zoals bij mij gebeurde) Vorm met vochtige handen 2 gewone of 2 kleinere burgers van het vismengsel en zet ze in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een anti aanbakpan. Haal de burgers door de rest van het paneermeel. Bak de burgers aan elke kant ongeveer in 4-5 minuten goudbruin.
Bak ondertussen de broodjes af.
Snijd de broodjes doormidden en bestrijk de onderst helft met wat alioli, mayonaise of remouladesaus. Leg er sla en tomaatplakjes op, de visburger, dunne komkommer en uienringetjes.

Serveertip

Serveer met een koud wit wijntje en eventueel wat extra saus

Bron

Foodies juli 2010 aangepast voor 2 personen



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top