1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout opengeklapt

Lamsbout opengeklapt

Door: JoolsM

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2010

Ingrediënten 6 personen


- Lamsbout
- halve ui knoflook
- verse rozemarijn
- grof zout
- peper
- olijfolie



Verder heb je nodig


Oven braadslede. Oven op boven warmte 240.


Een snelle manier om het lamsbout op een hele lekkere manier klaar te maken. Met 45 minuten is je bout klaar!
Daarbij is het ook eenvoudig te snijden en te verdelen aan je gasten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het lamsbout zelf of door de slager het bot verwijderen. Het lamsbout helemaal openleggen.
Van de olijfolie, rozemarijn, ca. 6 tenen knoflook persen, zout en peper een papje maken.

Bereidingswijze

Het lamsbout eerst op het open vlees lichtjes insmeren. Lamsbout omdraaien met huidkant boven. Inkepingen met scherp mesje maken, zodat de kruiden in het vlees kunnen trekken. Nu ook deze kant flink insmeren met het papje van kruiden, maar voldoende overlaten voor de andere kant.
-In de hete oven schuiven en 15 laten grillen. -Na 15 minuten uit de oven halen, omdraaien en de andere kant nu insmeren met de rest van het papje van kruiden.
-Weer voor 15 minuten in de oven.
-Na deze 15 minuten de oven uitzetten en 15 minuten laten in de warmte van de oven.
-Braadslede uit de oven halen en nog even goed afgedekt met aluminiumfolie en doeken en laten rusten.
-Als je er klaar voor bent snijden en op een voorverwarmd bord leggen.
-Sap kan je nog even verwarmen tot een lekkere jus.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JoolsM
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top