1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Zwitsers pasteitje

Zwitsers pasteitje

Door: daanmarij

  • Zwitsers, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-08-2010

Ingrediënten 6 personen


1 pak Emmi Kaasfondue Vacherin
6 roomboter bladerdeeg-pasteibakjes
2 rijpe sappige handperen
1 eetl. citroensap
2 eetl. verbrokkelde walnoten
1 eetl. Eau de Vie Poire Williams (of Kirschwasser)
1 theel. gedroogde lavendel (niet geparfumeerd!)
2 eetl. gehakte verse kervel


Verder heb je nodig


Oven


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng de blokjes met citroensap.

Bereidingswijze

Verwarm de bladerdeeg-pasteitjes 8 minuten midden in de hete oven bij ca 200 graden.
Verwarm de Kaasfondue langzaam volgens de aanwijzing op het pak.
Roer de peren, Eau de Vie, lavendel, walnoten en kervel op het laatst in de kaasfondue mee. Schep de fondue (ragout) in de pasteitjes. Er mag best een deel over de bakjes heen gulpen en er naast terecht komen.
Heet serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daanmarij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top