Schuimtaart

  • 60-120 min.

Schuimtaart van Nigella Lawson. Heerlijke zoet & makkelijke snel te maken

Deel dit recept

Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 16 el suiker
- beetje wijnazijn
- 2 tl maizena
- slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Beslagkom
Elektische mixer

Bereidingswijze

- Oven op 180 graden voorverwarmen.
- Eiwitten eerst kloppen.
- De suiker bij de eiwitten kloppen.
- De wijnazijn en maizena erdoor heen spattelen.
- Pak een bakplaat, doe er bakpapier op en spatel het mengsel er in een rondje op ( gebruik GEEN taartvorm).
- Oven terugzetten op 150 graden.
- Doe het mengsel in de oven. Laat het +- 60 min in de ovenstaan hou het wel in de gaten en laat indien nodig langer staan.
- Laat het afkoelen in de oven terwijl de oven afkoelt.
- De taart afgekoelt uit de oven halen, omdraaien en slagroom erop doen.

Bron

Nigella Lawson

Serveertip

- Doe op de slagroom eventueel passievrucht of zuur fruit als je de taart te zoet vind.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Juud88 avatar
Juud88

Doorsturen

Home Recepten