Heerlijke Zomerse Pastasalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

  • Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

  • Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

  • Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

    Heerlijke Zomerse Pastasalade

Ik keek eens in mijn voorraadkastje op ons bootje en ging combineren. Het is deze lekkere en gemakkelijk te maken pastasalade geworden Ik had alle ingrediënten "in huis" en een paar in mijn kleine koelkastje. Je zou het ook met andere groenten uit blik of vers als je die in huis hebt kunnen maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
250 gram Tagliatelle.
1 klein blikje (200 gr) zeer fijne doperwtjes. (of neem diepvries erwtjes)
1 klein blikje (150 gr) Fantasia maïs.
10 zongedroogde tomaatjes op olie.
4 el. kappertjes.
1 blikje (200 gr) tonijn op olie.
1 rode ui.
1 groene paprika.
2 teentjes knoflook.
2-3 lente-uitjes
4 el. Citroenmayonaise van Devos Lemmens"(bij A.H.).
1 el citroensap (vers of uit flesje)
Wat gedroogde Italiaanse kruiden.
Wat fijngesneden bieslook en Peterselie. (ik knip het altijd)
Peper/zout naar smaak.
1 kruidenbouillontablet.
Eventueel wat geroosterde pijnboompitten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan,Koekenpan,Vergiet, Kommetje, Snijplank,

Voorbereiding

  • Kook de pasta in water met bouillontablet beetgaar.(zie verpakking)
  • Stort in een vergiet en spoel het af onder koud stromend water.
  • Laat uitlekken en sprenkel er wat olijfolie over en schep door de pasta.
  • Snij een paar dunne plakjes van de ui af (garnering) en snipper de rest.
  • Snij de paprika in stukjes.
  • Snij de gedroogde tomaatjes in smalle reepjes.
  • Stort de uitgelekte en afgekoelde Tagliatelle in de pan terug.
  • Doe de erwten, maïs en kappertjes in het vergiet, spoel er water over en laat uitlekken.
  • Laat de tonijn uitlekken en maak de stukjes los.

Bereidingswijze

  • Neem 1 el olie van de gedroogde tomaatjes en doe in een kleine koekenpan.
  • Smoor daarin de ui en de paprika voor ongeveer 5 minuten.
  • Pers de laatste minuut de knoflook uit boven de pan.
  • Laat dit afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Meng in de pan de pasta met de erwtjes, maïs, kappertjes en tonijn.
  • Roer in een kommetje de mayonaise het citroensap en 3 el. olie van de gedroogde tomaatjes en meng dit door de pasta en strooi er wat Italiaanse kruiden over.
  • Voeg de bieslook en peterselie toe

Serveertip

Garneer eventueel met wat rode ui en lente-ui en strooi naar smaak wat pijnboompitjes erover.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar

Doorsturen

Home Recepten