Pizza di pasta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2010
  • Pizza di pasta

    Pizza di pasta

    Pizza di pasta

Bijzonder maar gemakkelijk gerecht - ook handig met restjes pasta van de vorige dag.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Giet af. Kook de sperziebonen in water met zout in 7 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Bak intussen de knoflook zachtjes 2 min. in 1 el olijfolie, voeg de tomaat met sap toe en laat 5 min. zachtjes koken. Voeg 2 el basilicum toe en breng royaal op smaak met zout en peper. Schep 2/3 van de saus door de pasta, bewaar de rest.
Klop in een kom de eieren met de parmezaan, voeg de pasta met saus toe en schep door elkaar.
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of gebruik 2 kleine koekenpannen. Voeg het pastamengsel toe, druk een beetje aan en bak met een deksel op de pan op matig vuur 8 min. Keer de pizza en bak nog 5 min. Hij moet lekker krokant en goudbruin zijn.
Meng de sperziebonen met het citroensap, 3 el olijfolie, peterselie, zout en peper en evt. wat fijngesneden knoflook.

Bron

delicious, juni 2009

Serveertip

Bestrooi de pizza met de overgebleven basilicum, snijd hem in punten en serveer met de sperziebonensalade en de rest van de tomatensaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten