Kokosrijst met grote garnalen lekker pittig Aziatisch

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2010
  • Kokosrijst met grote garnalen lekker pittig Aziatisch

    Kokosrijst met grote garnalen lekker pittig Aziatisch

    Kokosrijst met grote garnalen lekker pittig Aziatisch

Heerlijke grote garnalen met een zalige pittige kokossaus. Hou je van garnalen en de Oosterse keuken dan moet je dit zeker proberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
12 grote gekookte garnalen zonder kop en schaal -
1 flinke prei (alleen wit en lichtgroen gebruiken) -
125 gram basmatirijst -
30 gram verse gemberwortel -
1/2 blikje kokosmelk (blikje van 1/2 ltr) -
1 kippenbouillontablet -
cayennepeper naar smaak -
peper, zout -
2 theelepels citroensap -
1 theelepel suiker -
2 eetlepels zonnebloemolie -
wat peterselie of koriandergroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Prei schoonmaken en in plm. 2 cm brede schuine stukken snijden. Goed wassen.
Rijst volgens de aanwijzing op de verpakking koken in water met zout.
Gember schillen en raspen.
Kokosmelk samen met de bouillontablet en de gemberwortel aan de kook brengen en plm. 15 minuten zachtjes wat laten inkoken. Op smaak brengen met peper, zout, cayennepeper, citroensap en suiker. Saus apart zetten. Olie verhitten in de wok. Garnalen hierin plm. 3 minuten rondom bruin bakken. Uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakken.
In dezelfde pan de prei plm. 5 minuten al roerend bakken.

Bereidingswijze

Rijst en garnalen bij de prei voegen. Deel van de saus door de rijst roeren en de rest erbij geven. Garneren met fijngesneden peterselie of koriander.

Laatste reacties

rolerik avatar
rolerik 23-09-2012

al een paar keer gemaakt, erg lekker thnx

pchelitzamaya avatar
pchelitzamaya 17-11-2011

Heeeeeel lekker! Dank u

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten