1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimboccarolletjes:kalfsvlees met rauwe ham en salie

Saltimboccarolletjes:kalfsvlees met rauwe ham en salie

Door: party_party

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2010

Ingrediënten 4 personen


8 dunne kalfsschnitzels van ca. 80gr p/st
zout, peper
16 kleine verse salieblaadjes
16 plakjes rauwe ham
1-2 el bloem
2 el olijfolie
25 gr boter
1,5 dl droge witte wijn


Saltimboccarolletjes:kalfsvlees met rauwe ham en salie
Saltimboccarolletjes:kalfsvlees met rauwe ham en salie

Weer eens een hele andere manier van saltimbocca dan ik gewend ben.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sla de schnitzels plat. Bestrooi het vlees met peper en zout, leg op elke schnitzel een blaadjes salie en daarover een plakje rauwe ham. Rol het vlees op en rol nog een plakje ham om het rolletje. Zet vast met een spiesje en steek er tegelijkertijd nog een blaadje salie aan. Rol de rolletjes door de bloem, schud het teveel aan bloem eraf.

Bereidingswijze

Bak de rolletjes op hoog vuur rondom bruin in een mengsel van olie en boter in een ovenvaste koekenpan. Schenk de wijn in de pan en zet de pan 6-8 minuten in een voorverwarmde oven op 180C.

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top