Hazelnoten/peterselie pesto

  • Saus/dressing
  • 0-10 min.

Een pestovoor bijvoorbeeld bij salade of op gegrilde courgettes, of op een stuk vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
50 gram hazelnoten
1 ten knoflook
flinke hand vol verse peterselie
1,5 dl olijfolie
zeezout
1 theelepel balsamico azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vijzel of keukenmachine

Bereidingswijze

Alle ingredienten tot pesto malen in vijzel of keukenmachine. Bij gebruik van vijzel , noten eerst fijn hakken.

De pesto is enkele weken houdbaar mits je ervoor zorgt dat er altijd een laagje olie op staat en je het koel bewaard.

Je kan ook andere noten gebruiken. (bijvoorbeeld een mengsel van walnoten, hazelnoten en pijnboompitten.

Bron

ooit ergens gevonden op internet, weet niet meer waar...

Serveertip

Lekker bij een salade van winterpostelein (100 g)(of andere bladgroente zoals spinazie, ricolla, waterkers) Buffel mozzarella (100 g) en een half bakje doormiddengesneden kerstomaatjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hrlinda avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten