Hazelnoten/peterselie pesto
- Saus/dressing
- 0-10 min.
Een pestovoor bijvoorbeeld bij salade of op gegrilde courgettes, of op een stuk vlees.
Ingrediënten 2 recipe.people
50 gram hazelnoten1 ten knoflook
flinke hand vol verse peterselie
1,5 dl olijfolie
zeezout
1 theelepel balsamico azijn
Benodigdheden
vijzel of keukenmachineBereidingswijze
Alle ingredienten tot pesto malen in vijzel of keukenmachine. Bij gebruik van vijzel , noten eerst fijn hakken.
De pesto is enkele weken houdbaar mits je ervoor zorgt dat er altijd een laagje olie op staat en je het koel bewaard.
Je kan ook andere noten gebruiken. (bijvoorbeeld een mengsel van walnoten, hazelnoten en pijnboompitten.
Bron
ooit ergens gevonden op internet, weet niet meer waar...
Serveertip
Lekker bij een salade van winterpostelein (100 g)(of andere bladgroente zoals spinazie, ricolla, waterkers) Buffel mozzarella (100 g) en een half bakje doormiddengesneden kerstomaatjes.