1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pindasaus
  5. Pindasaus

Pindasaus

Door: balimeij

  • Indonesisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-08-2010

Ingrediënten




Lekkere pindasaus. Hier geen saus meer uit een pakje/zakje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Scheutje olie
1 el sambal
2 teentjes knoflook
scheut ketjap
scheutje azijn
3-4 el bruine basterdsuiker
potje pindakaas

Bereidingswijze

Doe een scheutje olie in een pannetje en verwarm het een beetje. Doe er 1 eetlepel sambal bij en 2 theelepels gehakte knoflook op olie (of 2 tenen knoflook uit de pers). Vervolgens: een flinke scheut ketjap, een klein scheutje azijn, 3 tot 4 eetlepels bruine basterdsuiker en een potje pindakaas (de goedkoopste). Je roert het geheel om en let er op, dat het mengsel niet te warm wordt, want dan loopt de olie uit de pindakaas en krijg je een vieze laag olie op je saus. Als je de ingrediënten hebt glad geroerd, doe je er beetje bij beetje water bij totdat de hoeveelheid saus ongeveer verdubbeld is. Blijven roeren, niet laten koken(!!!), totdat de saus glad is en de gewenste dikte heeft.

Serveertip

Lekker bij nasi goreng of bij een gehaktballetje op verjaardag.

Bron

Stond in een blog van Eenvoudigleven



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van balimeij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top