1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi goreng

Nasi goreng

Door: balimeij

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2010

Ingrediënten 5 personen


400 gram droogkokende rijst
250 gram nasivlees (of kip)
2 a 3 eetlepels olie
1 theelepel zout
3 kleingesneden uien
2 teentjes knoflook
1 à 2 theelepels sambal oelek
2 theelepels ketoembar
½ theelepel djintan
1 theelepel djahé
1 theelepel laos
1 mespuntje vetsjin
1 dunne prei in ringen
1 à 2 eetlepels ketjap
4 eieren
100 gram ham



Lekkere nasi. Ons gezin kan hiervan blijven smullen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst een paar uur van te voren. Laat het goed afkoelen.

Bereidingswijze

Verhit de olie en laat hierin de blokjes vlees 15 minuten zachtjes bakken. Wanneer je kip gebruikt is 5 minuten genoeg.
Meng in die tijd de uien met de uitgeperste knoflook, sambal, zout, ketoembar, djintan, laos, djahé en vetsjin en laat dit mengsel samen met de prei 5 minuten met het vlees mee fruiten.
Roer daarna de ketjap erdoor.
Bak intussen van de eieren een omelet en snijd deze in kleine stukjes.
Snijd de ham in kleine stukjes.
Meng het "vleesprutje" met de rijst, ei, en ham. laat deze, onder voortdurend omscheppen, heet worden. Lekker even opbakken.
Garneer de schotel eventueel met augurk en gefruite uitjes (vinden wij zelf overbodig).

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte pindasaus, kroepoek, gebakken banaan, seroendeng of een lekker gebakken eitje.

Bron

Schoonmoeder van mijn zus



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van balimeij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top