1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. BABAGHANOUDJ (بـَب&

BABAGHANOUDJ (بـَب&

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2010

Ingrediënten 4 personen


3 of 4 flinke aubergines
1 eetlepel dikke romige yoghurt
1 of 2 eetlepels lekkere mayonaise (Hellmanns)
cayennepeper
2 of 3 eetlepels sesampasta (Tahin)
½ geperst limoentje


Verder heb je nodig


Blender

Baba Ghanoudj
Baba Ghanoudj

Bijgerecht in de Arabische keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aubergines en haal de kroon eraf. Om en om grillen tot vel bladdert of 2 x 20 min. Aubergines moeten zacht aanvoelen. Kan ook in oven of combimagnetron. (zelf doe ik combinatie magnetron 270 en oven 250 graden). Origineel grilt men de aubergines in vuur zodat het ook een rooksmaak krijgt.

Bereidingswijze

Haal het vel eraf en in schaal klein hakken.
Voeg de ingrediënten toe en blend (staafmixer) alles door elkaar.
Af laten koelen

Serveertip

Als bijgerecht in de Arabische keuken

Bron

Diverse restaurants in Midden Oosten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top