Geroosterde zalm met mojosaus

  • Spaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-08-2010
  • Geroosterde zalm met mojosaus

    Geroosterde zalm met mojosaus

    Geroosterde zalm met mojosaus

Geschikt als voor- of tussengerecht of als tapas.

Lowcarb-recept

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 17g
vet 38g
koolhydraten 1g
kcal 415

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 g zalmfilet (Vismarine), ontdooid
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
1 lente-/bosui, in smalle ringen
voor de mojosaus:
1 teentje knoflook, gepeld
1 theel. paprikapoeder
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
1 eetl. witte wijnazijn of citroensap
zout
3 eetl. olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de zalmfilets doormidden en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk ze met olijfolie gemengd met citroensap. Pureer voor de mojosaus knoflook, paprikapoeder, komijn, azijn of citroensap en zout. Voeg de olie al kloppend in een dun straaltje toe zodat de saus iets dikker wordt.

Bereidingswijze

Verwarm de grillpan of ovengrill. Rooster de zalm aan beide kanten, afhankelijk van de dikte, circa 2 minuten. Serveer de vis, bestrooid met bosui op schaaltjes met de mojosaus erbij.

Bron

www.boodschappen.nl (nr. 7 - 2009)

Serveertip

• Vervang de zalm door vissteak (Vismarine).
• Neem in plaats van paprikapoeder chilipoeder.

Wijnadvies:
Zalm is een echte wijnliefhebber, bij voorkeur witte. En in het geval van een grillruitje het liefst Chardonnay, Danie de Wet en Viña Maipo bijvoorbeeld.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten