Champignons met salsa verde

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2010
  • Champignons met salsa verde

    Champignons met salsa verde

    Champignons met salsa verde

Tussengerecht of tapas voor 10 personen.
Lowcarb-recept


Voedingswaarde per persoon:
eiwit 2g
vet 16g
kcal 156
koolydraten -

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen

500 g (reuzen)champignons
4 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1/2 theel. chilipoeder of paprika­poeder
1 eetl. citroensap
voor de salsa verde:
50 g gemengde versgehakte groene kruiden (basilicum, peterselie, munt)
1 theel. mosterd
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetl. citroensap of witte wijnazijn
100 ml olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken. Maak intussen de salsa verde. Pureer hiervoor alle ingrediënten grof behalve de olijfolie. Klop de olie er in gedeelten door.

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan of een ovengrill. Rooster de champignons circa 4 minuten. Serveer ze met de salsa verde erop.

Bron

www.boodschappen.nl (nr. 7 - 2009)

Serveertip

Wijnadvies:
Sauvignon Blanc is de aangewezen partij voor dit salsafeestje. Neem die van Berg Schaduw of Danie de Wet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten