1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Champignons met salsa verde

Champignons met salsa verde

Door: yguijken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2010

Ingrediënten 10 personen



500 g (reuzen)champignons
4 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1/2 theel. chilipoeder of paprika­poeder
1 eetl. citroensap
voor de salsa verde:
50 g gemengde versgehakte groene kruiden (basilicum, peterselie, munt)
1 theel. mosterd
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetl. citroensap of witte wijnazijn
100 ml olijfolie


Champignons met salsa verde
Champignons met salsa verde

Tussengerecht of tapas voor 10 personen.
Lowcarb-recept


Voedingswaarde per persoon:
eiwit 2g
vet 16g
kcal 156
koolydraten -

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrijk de champignons met een mengsel van olijfolie, knoflook, chilipoeder en citroensap. Laat dit even intrekken. Maak intussen de salsa verde. Pureer hiervoor alle ingrediënten grof behalve de olijfolie. Klop de olie er in gedeelten door.

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan of een ovengrill. Rooster de champignons circa 4 minuten. Serveer ze met de salsa verde erop.

Serveertip

Wijnadvies:
Sauvignon Blanc is de aangewezen partij voor dit salsafeestje. Neem die van Berg Schaduw of Danie de Wet.

Bron

Www.boodschappen.nl (nr. 7 - 2009)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yguijken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top