Zomergroentepakketjes met mozzarella voor op de BBQ
- 20-30 min.
Vegetarisch gerecht
Lowcarb-recept
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 7g
vet 19g
koolhydraten 11g
kcal 250
Ingrediënten 4 personen
1 aubergine, in blokjes1 rode ui, in kleine partjes
1 rode paprika, zonder zaadjes,in reepjes
1 gele paprika, zonder zaadjes, in reepjes
100 g peultjes
zout en versgemalen peper
1 teentje knoflook, geperst
4 eetl. olijfolie
100 g mozzarella, in plakjes
12 blaadjes basilicum
aluminiumfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 219,73 kcal |
Koolhydraten | 10,78 g |
Eiwitten | 8,00 g |
Vetten | 14,87 g |
Benodigdheden
Alu-folie
Voorbereiding
Verdeel de groenten over 4 grote stukken aluminiumfolie. Strooi er zout en versgemalen peper over. Meng de knoflook door de olijfolie. Schep op ieder bergje groenten 1 eetlepel van dit mengsel. Verdeel daarover de mozzarella met daarop de blaadjes basilicum. Vouw de folie goed dicht tot een pakketje of draai de uiteinden in de vorm van een grote toffee.
Bereidingswijze
Leg de pakketjes 12-15 minuten op een hete barbecue.
Bron
www.boodschappen.nl (nr. 7 - 2009)
Serveertip
• Vervang de peultjes door stukjes groene asperge of venkel.
• Schep eens 1 eetlepel sherry of 1 theelepel honing bij de olijfolie op ieder pakketje.
Wijnadvies:
Wat wit betreft belanden wij door de mozzarella een beetje in Italiaanse sferen: Villa Mondi Soave. Droge rosé past ook: Jean Sablenay, Vega Libre of Tesoro.