1. Home
  2. Recepten
  3. Tapas: aardappelen in knoflookmayonaise (patatas alioli )

Tapas: aardappelen in knoflookmayonaise (patatas alioli )

Door: javanhoof

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2010

Ingrediënten


350 gram aardappelen, bij voorkeur roodschillig en vastkokend
½ kop mayonaise
3 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de aardappelen aan de kook met zout water (en naar wens met wat kippenbouillon), doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. Draai dan de warmtebron ui en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten). Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1½ tot 2 cm. Roer in een schaal mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermengen met de aardappelen - indien nodig verdunnen met een beetje azijn of citroensap. Schep de aardappelen hier voorzichtig door, breng ze op smaak met zout en laat ze een minuut of 20 op kamertemperatuur staan alvorens ze op te dienen. Of maak het gerecht van tevoren klaar, zet het in de koelkast en laat het vervolgens op kamertemperatuur komen.

Bron

Giessenborch



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van javanhoof
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top