1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte Tartin (snel, heerlijk en altijd een succes)

Tarte Tartin (snel, heerlijk en altijd een succes)

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2010

Ingrediënten 6 personen


150 gram boter
100 gram poedersuiker
250 gram bloem
2 eieren
3 gram zout
50 gram suiker
1 eetl kaneel
4 zoet-zure appels


Verder heb je nodig


Springvorm, deegroller


Een heerlijke tarte tartin, snel en eenvoudig te maken en het resultaat is altijd weer verbluffend!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de appels en snijd ze in vier parten.

Bereidingswijze

Meng 100 gram boter met 100 gram poedersuiker, meng daarna de bloem erdoor en als laatste de eieren. Goed doorkneden en 30 minuten in huishoudfolie in de koelkast laten rusten.

Laat 50 gram boter in de magnetron smelten en giet deze op de bodem van de springvorm. Meng de suiker met de kaneel en strooi dit over de gesmolten boter. Leg de appels met de bolle zijde naar beneden in de springvorm.

Het deeg is voldoende voor twee taarten, de helft dus gebruiken en de andere helft kan je in vriezen voor een volgende keer. Bestuif je werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap met de dikte van twee euro op elkaar.

Leg de lap deeg over de appels en druk dit zachtjes aan. Maak een klein gaatje in het midden.

Zet de tarte tartin voor een half uur in het midden van de oven.

Laat hem heel even afkoelen, leg vervolgens een groot bord op de springvorm en draai deze samen in een keer om zodat de taart op het bord ligt.

Warm eten!

Serveertip

Heerlijk met kaneel- of vanille ijs.

Bron

Kees Holtkamp (foodtube)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Progwereld


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Progwereld
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top