1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kip in kruidige zoutkorst en citroen

Kip in kruidige zoutkorst en citroen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-07-2010

Ingrediënten 2 personen


- 1 hele kip (1kg)
- 1 kilo grof zeezout
- 2 eitjes
- 3 eetlepels gedroogde kruiden
- 3 bosjes verse kruiden
- 1 citroen in plakjes
- versgemalen peper
- lekker vers brood (boter)


Verder heb je nodig


-een stuk aluminium folie
-een ovenschaal waar de kip net in past


Kip zoals hij moet zijn: knapperig korstje en van binnen heerlijk sappig en vol met smaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gedroogde kruiden:
3 eetlepels van wat u in huis heeft zoals provencaalse kruiden maar een mix van oregano/tijm/peterselie/salie etc kan ook goed.

verse kruiden:
mag ook van alles zijn! neem zoveel kruiden als dat in de kip past zoals verse oregano, tijm, peterselie, rozemarijn, salie

-doe het zout in een kom met de gedroogde kruiden, peper en eitjes. roer goed, het moet een soort van "cement" worden zodat we een mooie korst op de kip kunnen maken.
-verwarm de oven op 180 graden

Bereidingswijze

- maak een vierkantje van een stuk folie en bestrooi deze met een laagje van ongeveer 2cm dik zout. Leg de kip hierop
-vul het binnenste van de kip met de plakjes citroen en de verse kruiden

-neem een handje van het "zoutcement" en leg op de kip. Druk lichtjes aan zodat een laagje van ongeveer 2cm dik ontstaat en bedek de hele kip op deze manier.
- zet de kip 1,5 uur in de oven
-breek de zoutkorst met een (hamer? / groot mes) en haal het zout zorgvuldig van de kip af zonder het velletje mee te nemen

Serveertip

Heerlijk met een mooi brood met roomboter, een goed glas wijn en een salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelmelody


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelmelody
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top