Turlu

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2010

Turlu: lekker Turks stoofgerecht met veel groenten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kip, Aardappel, Aubergine, Courgette, Wortelen en erwten, Paprika 3x diverse kleuren, Tomaat 4x, knoflook naar eigen smaak 3 tenen, Ui 2x groot, Zout, Paprikapoeder, Salca (te koop bij oosterse winkels) of tomatenpuree maar dit is lang niet zo lekker! olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Alle groenten klein snijden, aardappels in plakjes snijden ongekookt. Kip klein snijden. Aubergine in plakken in een bak met water en zout laten weken.

Bereidingswijze

Voor dit gerecht heb je een hele grote kookpan (stoofpan) nodig.
Olie in de pan verhitten, en een eetlepel salca toevoegen en losroeren. Kip in de pan licht bakken en daarna de uien meefruiten.

Dan de aubergine uitknijpen en in de pan leggen, dan de courgette, de aardappel schijven, de wortels en erwten, de paprika en als laatste de tomaat in blokjes. Daar op, flink zout strooien, en paprikapoeder (mild en heet) en de in stukjes gesneden knoflook.
Deksel erop en minimaal 40 minuten op middel/laag vuur laten pruttelen. Daarna liefst een tijd aflaten koelen en omscheppen, zodat de smaken optimaal met elkaar mixen.

Serveertip

Serveren met Turks brood en cacik. Rijst is er ook erg lekker bij.

Tip: wil je wel de smaak van knoflook maar niet de geur, snij dan een teen knoflook overdwars open en haal het hart eruit. Daarna kleinsnijden.

Tip2: ook lekker met rundvlees of lamsvlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten